Un dia al Casal

Acompanyem a les persones en el seu dia a dia, mitjançant un treball interdisciplinari, on l’equip de professionals del Casal tenim com a objectiu fonamental oferir benestar i qualitat de vida a les persones del nostre centre.

8:00 a.m. El despertar

Al voltant de les 8.00h comença el dia al Casal, moment en què l’equip de gerocultors/res comença a despertar i aixecar a aquelles persones que necessiten ajuda i viuen al nostre centre. Respectar els costums horaris i hàbits personals és fonamental a l’hora d’organitzar el treball d’ajuda a l’ higiene i en el vestit que a cadascú li cal.

 

8:00 a.m.- 10.00 a.m. Esmorzar

Entre les 8:00 i les 10.00h, servim els esmorzars, assistint a aquelles persones que no poden fer-ho per elles mateixes. La cura dels petits detalls són sempre presents, respectant les costums vitals de la persona. Personalitzem aquest àpat per a cada persona.

 

10:00 a.m.- 13:00 a.m.

Activitats programades amb els diferents professionals: fisioterapeuta, psicòleg, educadora social, musicoterapeuta i professionals col•laboradors

A les 10,00 a.m. comencen les activitats programades pels diferents professionals i que s’organitzen en funció dels diferents perfils de persones usuàries de la residència i centre de dia del Casal.

Totes les persones tenen uns objectius definits per cada àrea d’intervenció i recollits al seu Pla Individualitzat d’atenció que es revisa periòdicament.

Així doncs, el matí transcorre entre programes d’ audicions musicals, programes de memòria, lectura col·lectiva de llibres amb el psicòleg i un voluntari, tallers de música amb el musicoterapeuta i passejades pel poble amb els voluntaris. Tots ells coordinats i definits en diferents dies de la setmana.

També es programen periòdicament sortides al municipi de Premià i altres indrets d’interès social i cultural per les persones usuàries.

Serà també al matí quan, les persones que ho desitgin accedeixen als serveis de perruqueria i podologia que s’ofereixen al propi centre.

 

14:00 p.m. Dinar

A les 14:00 es serveix el dinar i assisteix a aquelles persones que ho necessiten. El centre ofereix menús adaptats en funció de les característiques sociosanitàries de cada persona.

Totes les elaboracions dels menjars es fa al propi centre de la mà de les nostres cuineres que tenen cura en preparar els àpats de sempre perquè les persones puguin gaudir del plaer del menjar.

La infermera és la responsable de revisar la medicació que prepara la farmàcia del barri en blisters setmanals i que estigui pautada per aquest moment del dia. L’administren les gerocultores.

 

15:00 p.m. Sobretaula i temps de descans

Després de dinar deixem que les persones puguin veure la televisió i/o gaudir del descans i la tranquil•litat que desitgin o que mèdicament tinguin pautat.

Algunes inclús ho faran a les seves habitacions, altres podran optar per romandre als diferents espais comuns que disposa el centre.

 

16:30 p.m. Berenar i altres teràpies i sessions lúdiques

Una vegada s’ha servit el berenar, tenen lloc les activitats i tallers vespertins. Aquest moment és quan aprofitem per proposar jocs de taula i activitats lúdiques, manualitats, costura, pintura i jardineria amb l’educadora social, programes de gimnàstica suau de coordinació i manteniment amb el fisioterapeuta.

 

Encara que l’horari de visites pels familiars de la residència i centre de dia del Casal és lliure, serà normalment a aquesta hora quan es concentra la major afluència de familiars que aprofiten, bona part de l’any, el nostre magnífic jardí per a compartir temps i confidències amb els seus.

Les persones usuàries del centre de dia comencen a tornar cap a casa seva amb els seus propis familiars que passen a recollir-los.

 

20:00 p.m. Sopar i descans nocturn

A partir de les 19.00h es serveix el sopar, començant per les persones que requereixen més assistència.

Una vegada sopats, en funció de les necessitats d’ ajuda i dels hàbits personals de la persona, l’equip de gerocultors/es va acompanyant-los a enllitar-se i a descansar.

Durant tota la nit l’equip de gerocultors/es de nit tindrà cura i vigilància de totes les persones prenent especial atenció a aquelles persones que precisen canvis posturals i assistència durant la nit.

Aquests horaris són orientatius per usuaris no dependents i s’adapten en funció del grau de dependència dels usuaris.

Accès al llistat de serveis